Search
joi 20 septembrie 2018
  • :
  • :

Ziua Faptelor Bune marcată de pompieri și salvatori

Astăzi 29 aprilie 2018 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI marchează alături de voluntarii Centrului Republica de Voluntariat Ziua Faptelor Bune.

Evenimentul se desfășoară în centrul capitalei pe strada pietonală Eugen Doga. Aici sute de voluntari sunt alături de oameni desfășurând activități de instruire și divertisment. Pompierii și salvatorii din cadrul IGSU au venit la eveniment cu o expoziție de autospeciale de intervenție pentru a prezenta locuitorilor mun. Chișinău domeniul de activitate.

Oamenii admiră tehnica salvatorilor, iar pompierii sunt gata să răspundă la toate întrebările copiilor. Mulți dintre vizitatorii târgului probează echipamentul de intervenție, dar și fac cunoștință cu mecanismul de lucru a acestora. La eveniment sunt prezente echipaje SMURD care le explică oamenilor necesitatea acordării primului ajutor calificat.

Obiectivul principal a acestui eveniment este promovarea culturii voluntariatului și a faptelor bune spre binele societății. Potrivit Centrului Republican de Voluntariat astfel de activități au loc în 93 de țări în care sunt implicați peste 2 500 000 de persoane.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *