Search
joi 20 septembrie 2018
  • :
  • :

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

UPDATE: (8:50/09.03.2018) Punctul de trecere de tip debarcader Cosăuți-Iampoli și-a reluat activitatea. Amintim că de la sfârșitul lunii februarie acesta era nefuncțional din cauza formării podurilor de gheață pe râul Nistru. La ora actuală, toate punctele de trecere activează în regim normal.

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene;
– două persoane au încălcat regimul punctelor de trecere;
– două tentative de transportare ilegală a bunurilor peste frontieră;
– trei cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– o persoană în conflict cu legea și un mijloc de transport pus la consemn au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

În prima jumătate a zilei de ieri a fost intensificat traficul în punctele de trecere Sculeni și Leușeni. În alte puncte de trecere, fluxul de persoane și cel de mijloace de transport a fost unul echilibrat.

Rămâne nefuncțional punctul de trecere de tip debarcader Cosăuți-Iampoli, motivul fiind formarea podurilor de gheață pe râul Nistru. Recomandăm călătorilor să aleagă pentru tranversarea frontierei punctele de trecere din proximitate.

În minivacanța de 8 Martie, o mare parte din cetăţenii Republicii Moldova nu vor rata ocazia de a petrece timpul liber în afara granițelor, fapt ce va condiționa creșterea numărului de traversări la frontiera de stat. În acest sens, Poliția de Frontieră își va concentra eforturile în vederea fluidizării traficului și asigurării unui control expeditiv și profesionist.

Ajunși în punctele de trecere a frontierei, rugăm călătorilor să manifeste înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat. Dacă în timpul pregătirilor pentru plecări în străinătate nu sunteți siguri care sunt actele necesare la trecerea frontierei de stat, vă recomandăm să contactaţi LINIA VERDE: +373(22)259-717. Totodată, verificați valabilitatea și statutul documentului de călătorie, cu care intenţionați să tranzitați hotarele țării, iar dacă ați planificat o călătorie cu copiii minori, asiguraţi-vă că ați perfectat documentele acestora.

Recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele. În ajutor vă vine aplicația TRAFIC ONLINE, care poate fi vizualizată pe prima pagină web a Poliției de Frontieră, este o opțiune care oferiră posibilitatea de a alege un traseu cât mai puțin aglomerat.

Acum o lună, pe drumurile publice din nordul țării au fost instalate11 indicatoare rutiere de orientare și informare a călătorilor despre căile de acces spre punctele de trecere comune Briceni-Rossoșani și Larga-Kelmențî. Astfel este posibilitatea pentru cei care aleg să petreacă minivacanța în Ucraina să opteze la trecerea frontierei nu doar PTF comun ”Criva-Mamaliga”, unde se înregistrează deseori trafic intensiv.

Menționăm că la necesitate, în cele mai solicitate puncte de trecere, va fi mărit numărul de angajați ai Poliției de Frontieră, folosite toate benzile de circulație, dar și dispunerea tehnicii speciale de control, care în mod operativ și în timp real se va realiza verificarea documentelor de călătorie.

Asigurați-Vă o călătorie legală și plăcută!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *