Search
joi 19 iulie 2018
  • :
  • :

Președinții de raioane duc o viață paralelă cu cea a moldovenilor de rând

Președinții raioanelor din Republica Moldova pot concura pe picior egal cu demnitarii care declară, mai mult sau mai puțin, averi impunătoare, raportate la veniturile și condițiile de viață a multura dintre concetățenii noștri.

Un material realizat de moldnova.eu, scoare la iveală traiul boieresc al președinților de raioane, care administrează afaceri prospere și sute de hectare de teren agricol, locuiesc în case de lux sau conduc adevărate bijuterii pentru care garajele devin neîncăpătoare.

Cel care conduce topul președinților de raioane cu cele mai multe terenuri, dar și cu o avere la care mulți moldoveni pot doar visa este președintele raionului Florești, Ștefan Paniș. Acesta deține 240 de terenuri agricole, în valoare totală de sute de mii de lei, și a obținut dividente de 825.000 de lei de la firma Pan-Clip pe care o administrează prin cota de 75% pe care o are.

Paniș mai este proprietarul a două terenuri de construcții de 6.000 de dolari, respectiv de 33.600 de lei, a unei case de 150.000 de lei, precum și alteia care nu este finisată și nu se știe care este valoarea acesteia. Șeful de raion și-a cumpărat anul trecut cu 28.000 de euro un automobil Hyundai Santa Fe. Acesta este acționar la o bancă importantă din Republica Moldova și are un depozit bancar de 700.000 de lei.

Tot cu afaceri profitabile în agricultură se remarcă și Ghenadie Muntean de la Soroca. Acesta a reușit să achiziționeze cu sute de mii de lei pe parcursul anilor mai mult de 220 de terenuri agricole, deținând și un teren extravilan de 168.390 de lei, precum și altele două din altă categorie. De asemenea, Muntean susține că are o casă de 140 de metri pătrați de 90.000 de lei, nu are automobil, însă în schimb este proprietar al unui Kamaz de 29.400 de lei și un autotractor DAF de peste 148.000 de lei. Este fondatorul firmei Tehrubsor și deține cote-părți în CAP „Rubleniteanca”. Cei doi sunt președinți ai organizațiilor teritoriale ale PD.

Și președintele raionului Ocnița, Vasile Romanciuc, a reușit să administreze suprafețe impresionante de teren agricole. Acesta este proprietarul a 166 de astfel de terenuri, valoarea totală ajungând, la fel, la sute de mii de lei. Romanciuc locuiește într-o casă de 200 de metri pătrați, are șase autoturisme dintre care două de marca Mercedes, însă nu a spus cât l-au costat aceste bunuri, administrând, în același timp, și trei firme, mai scrie moldnova.eu.

Și președintele raionului Drochia, Vasile Grădinaru, s-a îmbogățit din agricultură, doar anul trecut compania sa, Glia Surenilor, i-a adus în buzunare 226.500 de lei. Grădinaru mai deține 16 terenuri, dintre care indică prețul doar pentru câteva dintre acestea, valoarea fiind de circa 150.000 de lei. Grădinaru a vândut anul trecut o casă, încasând 300.000 de lei și declară că deține un apartament de 262.780 de lei și o cameră în cămin de 166.562 de lei, precum și două depozite bancare în care păstrează peste 500.000 de lei

Întregul material îl citiți pe moldnova.eu.

unimedia.info
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *