Search
sâmbătă 22 septembrie 2018
  • :
  • :

Igor Dodon, melancolic la început de an școlar. Maia Sandu huiduită la o școală din raionul Criuleni

646x404

În timp ce Igor Dodon a adresat felicitări tuturor elevilor, părinţilor şi profesorilor cu prilejul începutului noului an şcolar, mesajul Maiei Sandu cu ocazia noului an școlar a fost: „Sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salvat, nu sărbătorit”.

Şeful statului a spus că sărbătoarea zilei de 1 septembrie pentru noi toţi reprezintă o asociere cu primul sunet de clopoţel, primul profesor şi multe emoţii, „un început de noi descoperiri”. „Le doresc tuturor elevilor succese la învăţătură, sănătate, sîrguinţă, şi numai note bune. Părinţilor şi profesorilor – răbdare şi înţelepciune pentru a creşte şi educa personalităţi adevărate”, a menţionat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

fr43t

Ex-ministra Educației și președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu a venit cu un mesaj cu prilejul noului an școlar 2017-2018.

Aceasta spune că astăzi sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salavat și mai puțin sărbătorit, din cauza lapsusului de cadre didactice în sistem.

„Astăzi ar trebui să sărbătorim școala, educația, în general. Doar că, din păcate, sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salvat, nu sărbătorit. Insuficiența de cadre didactice, atacurile politice asupra oamenilor din sistem, abandonarea reformelor de către guvernare, proasta finanțare au adus sistemul educațional într-o situație dramatică”.

Dramatică a fost și situația de la gimnaziul din satul Pașcani, raionul Criuleni, după ce la careul dedicat primului sunet și-a făcut apariția lidera PAS, Maia Sandu. Întreg activul școlii, precum și părinții prezenți la careu, au oprit manifestațiile în minutul când Maia Sandu a dorit să țină o cuvântare. Încercând să spună că actuala guvernare este extraordinar de nepopulară, Maia Sandu s-a trezit cu microfonul închis și zeci de injurii la adresa sa.

f3wt

„Rușine Maia Sandu. Ne-ați închis liceul din sat, ați redus numărul pedagogilor și acum veniți să ne spuneți că alții sunt de vină?! Rușine, plecați de aici!”, a declarat doamna Maria, profesoară de clasele primare.

Alți părinți au încercat să o apere pe Maia Sandu de furia celorlați săteni și cu mare greu au scos-o în marginea satului.

„Nu știu cine a sfătuit-o să vină la noi. Ea de 1 septembrie ar trebui să nu scoată nici un cuvânt. Oamenii n-au uitat că ea a închis liceiele și școlile din sate. Bine că am fost în preajmă și am scos-o din mulțime. Cine știe cu ce se termina toată povestea…”, povestește domnul Vasile, tatăl lui Grigoraș din clasa a V-a.

Surse: Unimedia, adevărul.md și Presa Independentă
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *