Search
sâmbătă 22 septembrie 2018
  • :
  • :

Ești curios să vezi România? Află cum poți vizita cele mai importante obiective și cele mai frumoase locuri din țară

cunPeste 600 de basarabeni vizitează în acest final de săptămână cele mai cunoscute obiective turistice din București, Iași, Cluj, Timișoara și Brașov – Valea Prahovei.

Participanții la programul „Cunoaște-ți Țara” sunt întâmpinați de reprezentanți ai autorităților locale în fiecare oraș în care ajung. În București, 200 de persoane au fost primite la Parlamentul României de deputați care fac parte din grupul „Prietenii Unirii”. În București, după ce vineri participanții la programul „Cunoaște-ți Țara” vizitează Patriarhia Română și au oportunitatea de a vedea Capitala din autocarele turistice, sâmbătă vor afla mai multe lucruri despre Centrul Vechi, în cadrul unui tur ghidat, vor vizita Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, și vor fi martorii celui mai mare spectacol aviatic din România, care are loc pe Aeroportul Internațional Băneasa.

Pentru alte detalii, vă stăm la dispoziție. Persoane de contact:

București – Alexandru Rotaru/Tel.: 0785811620

Iași – David Cornel/Tel.: 0742868802

Cluj – Dragoș Burghelia/Tel.: 0756402004

Timișoara – Mihai Savu/Tel.:0745117046

Valea Prahovei – Alexandru Filip/Tel.: 0740157079

„Cunoaște-ţi Țara”  este un proiect social al Institutului pentru Cultură și Drepturi Europene și al Platformei Unioniste ACȚIUNEA 2012, ce presupune promovarea realităților din România în rândurile cetățenilor din Republica Moldova prin organizarea de vizite a mănăstirilor, munților, cetăților medievale, orașelor și altor obiective turistice și economice menite să răstoarne convingerile formate de propaganda și manipularea anti-românească din ultimii peste 200 de ani.

  • Necesitatea proiectului:

Republica Moldova este al doilea stat românesc, cu o populație majoritară de 72% români, conform datelor recensământului din 2004. În ultimii 200 de ani această populație a fost supusă unei politici de stat, educații și mass-media de propagandă și manipulare anti-românească.

Datorită lipsei de informație reală a moldovenilor despre realitățile din România și a posibilităților materiale reduse, se impune necesar proiectul de față menit să răstoarne preconcepțiile românilor dintre Prut și Nistru legate de limba, credință și identitatea comună, oferindu-le acestora un imbold pentru exprimarea identității românești în spațiul în care trăiesc.

  • Perioada de desfășurare:

Campania „Cunoaște-ți Țara” se va desfășura în tururi de 3 zile și 2 nopți în perioada mai – octombrie 2017.

  •     Scop:

Realizarea în perioada mai-octombrie 2017 a campaniei „Cunoaste-ți Țara” pentru 60.000 de români basarabeni cu posibilități reduse.

  • Obiective:
  1. Promovarea localităților prin care grupurile de basarabeni vor poposi;
  2. Organizarea de deplasări la întreprinderi de succes și la proiecte de succes care au fost implementate în localitățile din România cu fonduri locale, guvernamentale sau europene;
  3. Cunoașterea obiectivelor culturale de importanță națională dar și locală, muzee, monumente istorice, care demonstrează identitatea și istoria comună a poporului de pe ambele maluri ale Prutului;
  4. Răsturnarea convingerilor formate de propaganda și manipularea anti-românească din perioada sovietică în special dar și de după ruperea Republicii Moldova din Uniunea Sovietică.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *