Search
sâmbătă 22 septembrie 2018
  • :
  • :

Duminică, 19 noiembrie, moldovenii decid prin referendum soarta primarului general al Chișinăului

Duminică 19 noiembrie va avea loc la Chișinău referendumul privind demiterea sau nu a primarului general Dorin Chirtoacă, suspendat din funcție. Reținut în 25 mai, primarul suspendat este cercetat între altele pentru abuz și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată plănuite în Chișinău, dar respinge acuzațiile spunând că ar fi o comandă politică a Partidului Democrat de guvernământ pentru a prelua primăria fără alegeri. PD respinge la rândul său acuzațiile. Chirtoacă a fost eliberat săptămâna trecută, când a fost numit și un nou primar general interimar, în persoane fostei candidate independente la președinței Silvia Radu. Ca să fie demis duminică, este nevoie devoturile pentru demitere a cel puțin 163.570 de alegători, număr egal cu voturile celor care au votat pentru Dorin Chirtoacă în turul doi al alegerilor locale din vara anului 2015, precizează Agora.md.

În apărarea sa, Dorin Chitoarcă, a postat pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Chișinău un mesaj însoțit de un filmuleț, prin care vrea să demonstreze alegătorilor moldoveni de ce aceștia nu ar trebui să participe la referendumul din 19 noiembrie.

Pentru asta au organizat referendumul, pentru asta își bat joc, de mine ca de mine, dar si de oameni care nu au nici o vina, pentru asta au deschis dosare penale, pentru ceea ce vedeți în aceste imagini! Sunt o parte din rezultate, cele mai vizibile. 
Lucruri pe care le-am făcut împreună, care nu existau înainte de anul 2007 sau care erau distruse, ori erau lasate în paragină de zeci de ani: din 1950, 1960, 1970 etc.
Toate acestea cu un buget de supraviețuire, din care puteau fi acoperite doar cheltuielile curente (uneori nici acestea integral) și nimic mai mult, plus lovituri și sabotaj din partea tuturor  Guvernelor și a Consiliului Municipal Chisinau.  Mai multe detalii pe www.dorinprimar.md
Nu participați la farsa numită referendum de pe 19 noiembrie.

Cu suflet pentru Chișinău!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *