Search
sâmbătă 22 septembrie 2018
  • :
  • :

Duma de Stat a Rusiei va elabora legi pentru roboți

 

„Câmpul nesfârșit al oportunităților legale” așa a denumit șeful Comitetului pentru politică economică al Dumei de Stat, Serghei Zhigarev domeniul relațiilor umane și al inteligenței artificiale.

În opinia președintelui Dumei de Stat, cabinetul inferior al Parlamentului urmează să abordeze, dacă nu în sesiunea aceasta, în sesiunile viitoare, problemele de stabilire a reglementării legislative a relațiilor dintre roboți și oameni.rob

„Problemele legate de inteligența artificială sunt prioritățile noastre, și nu ne putem descurca fără parteneriatul cu cele mai mari companii care au făcut deja multe pe piața noastră”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat.

Sub termenul de inteligență artificială, legiuitorii includ atât economia digitală, cât și robotica. Vladimir Putin, a declarat că țările care pot deveni lideri în dezvoltarea inteligenței artificiale se vor afla la conducerea mondială.

O altă preocupare a deputaților ruși este răspândirea pe larg a practicii de înlocuire a muncitorilor din domeniile de producție cu roboți. 

De exemplu, în Rusia, astăzi, mai mult de un milion și jumătate de cetățeni lucrează ca paznici. Deja o parte sunt înlocuiți cu sisteme automate de control și, în timp, acest proces se va accelera, ceea ce va aduce concedierea a aproximativ 2% din populația activă. Și aceste date sunt reprezentative numai pentru o singură profesie.

Dezvoltarea inteligenței artificiale implică atât schimbări economice și sociale, cât și sfera legiferării care este obligată să țină pasul cu aceste schimbări, consideră deputații care în mod anticipativ pregătesc legi care să protejeze populația activă.

I.R.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *