Search
sâmbătă 22 septembrie 2018
  • :
  • :

Dodon: 53 de primării se opun unirii cu România

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat că 53 de primării au semnat declaraţii ”pro-statalitate” şi împotriva unirii cu România, adăugând că vor fi sute de localităţi care se vor alătura acestui demers.

Vezi aici documentul.

”Cei care au vrut să testeze cât de patrioţi şi statalişti pot fi moldovenii, acum pot vedea rezultatele. În mai putin de 24 de ore, majoritatea consilierilor din peste 50 de primării au semnat declaraţii pro-statalitate şi anti-unire. În fiecare zi, numărul acestora va tot creşte şi creşte, sute de localitati vor semna declaraţii în sustinerea statalităţii Republicii Moldova. Moldova are demnitate, Moldova are viitor! Ideologii unionişti au obţinut exact inversul la ce şi-au propus. În loc de unire, vor primi patriotism pentru Moldova”, a scris Dodon pe Facebook.

”Cu excepţia câtorva aleşi locali rătăciti sau cumpăraţi cu bani, restul cetăţenilor se opun categoric oricărei declaraţii sau acţiuni unioniste. Unionismul este nu doar anticonstituţional şi penal. Unionismul este expresia umilinţei naţionale şi a trădării de ţară. Regret că unii au căzut pradă acestei molime ideologice. Felicitări adevăraților patrioți ai statului moldovenesc. Știu că sunteți mulți, sunteți majoritatea absolută. Voi sunteți garantul dăinurii Republicii Moldova. Să fim demni de memoria lui Ștefan cel Mare.”, a adăugat Dodon.

În ultimele două săptămâni, 12 localităţi din Republica Moldova au semnat o declaraţie simbolică de unire cu România, aspect ce a atras nemulţumirea preşedintelui Republicii Moldova.

 
2 comentarii la “Dodon: 53 de primării se opun unirii cu România

  1. crisavitchi

    rusine sa va fie,marlanilor.unionismul este expresia demnitatii nationale si a iubirii de tara.nu sunteti voi, dodonistilor,cei care sa stingeti romanismul din basarabia.cu cat veti sufla mai tare,cu atit el se va aprinde mai mult.eu prsonal, in calitate de prof. de istorie,voi contribui intro masura cu mult mai mare la cultivarea constiintei romanesti si a sentimentului national romanesc la elevi.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *