Search
joi 19 iulie 2018
  • :
  • :

Ce-au învăţat peste o mie de profesori în ultimele trei luni?

elPeste 1000 de profesori  și asistente medicale din școlile din țară au fost instruiți în premieră să acorde primul ajutor medical. Lecțiile teoretice și practice au fost predate de specialiștii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească,  în perioada  14 martie – 22 iunie, 2017.

1148 profesori de educație civică, educație fizică și asistente medicale au însușit tehnici de acordare a primului ajutor medical în situații de urgență cum ar fi: accidentele rutiere,  accidentele casnice, înec, complicații provocate de  boli cardiovasculare.

Profesorii au învățat să ajute persoanele cu stop cardio-respirator sau cu hemoragie internă, provocată de lezarea vaselor sangvine. De asemenea,  ei au însușit manevrele medicale  recomandate în cazul intoxicațiilor, traumatismelor sau obstrucției căilor aeriene cu bucăți de alimente sau obiecte. Profesorii au sarcina să transmită elevilor deprinderile obținute în cadrul instruirilor.

Șansele de supraviețuire a unui pacient grav scad, în fiecare minut, cu aproximativ 15 la sută. De aceea, acordarea primului ajutor medical, până la sosirea ambulanței, este vitală pentru viața bolnavului.

Potrivit Centrului Național de Management în Sănătate,  213 copii au murit anul trecut din cauza intoxicațiilor cu substanțe chimice, traumatismelor, înecului și obstrucției căilor aeriene cu corpuri străine.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească  a demarat acțiuni de instruire a populației în domeniul acordării primului ajutor medical în anul 2016.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *