Search
joi 19 iulie 2018
  • :
  • :

Afirmația comunistului Voronin la adresa președintelui Dodon

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin afirmă că Igor Dodon are rolul unui „idiot util” la Preşedinţie, iar tot mai mulţi cetăţeni înţeleg acest lucru. Potrivit liderului PCRM, şeful statului este folosit de actuala guvernare pentru a speria partenerii europeni cu existenţa pericolului rusesc.

„Astăzi tot mai multă lume înţelege că Igor Dodon activează pentru acest regim în rolul de „idiot util”. El are o funcţie importantă. În primul rând el este o sperietoare a regimului pentru partenerii europeni, pentru că ar întruchipa pericolul rusesc”, a declarat Vladimir Voronin miercuri, 20 decembrie, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PCRM a menţionat că „pe fundalul unui aşa-zis preşedinte prorus Dodon, actualul regim arată în faţa europenilor ca fiind fără de alternativă”.  „Trebuie să constatăm că, deşi există un aşa-zis preşedinte prorus, relaţiile moldo-ruse se află la un nivel foarte jos. Ţările noastre astăzi se află practic în starea unui rărzboi rece. Adoptarea legii privind interzicerea aşa-numitei propagande ruse, dar şi rechemarea ambasadorului moldovenean din Federaţia Rusă doar confirmă această diagnoză”, a subliniat comunistul.

Voronin nu exclude că ambasadorul Andrei Neguţa a fost rechemat  de la Moscova în urma unei înţelegeri între democraţi şi socialişti, pentru a-i da importanţă vizitei lui Igor Dodon la Moscova, după ce Kremlinul ar fi deja foarte dezamăgit de acţiunile lui Igor Dodon.

De asemenea, Vladimir Voronin l-a acuzat pe fostul său coleg de partid că a contribuit prin votarea sistemului electoral mixt la menţinerea actualei guvernări la putere şi după alegerile parlamentare din 2018.

adevarul.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *